Елена

Всяка седмица, ще представям някой мой-близък, познат или човек, който смятам че е ценен и интересен. Днес ми гостува Елена Андонова.

elena

Здравей Ели! Хайде, да не ти губя много от времето. Ти си втора в рубриката. Представи се сама с няколко думи.

Здравей :) Аз съм Елена, човек през повечето време, но се опитвам да бъда и жена… Понякога се получава. Интересувам се и се занимавам с технологии и политика. Надявам се в някакъв близък момент знанията ми в тези сфери да ми позволят да създам нещо наистина полезно за обществото.

И аз се надявам! Откъде се познаваме и защо?

Познаваме се от НБУ :) Защо се познаваме – защото иначе животът би бил по-скучен и сив.

То за мене, като далтонист е по-малко цветен, но.. Та политика и технологии. Добре, тогава какво мислиш за референдума? Гласува ли или не? Защо? Ако да – как и защо?

Мисля, че направих възможно най-доброто на този референдум. Прекарах деня си в наблюдение на различни секции, както знаеш. Реших да не упражня правото си на глас за първи път, откакто имам това право… Мисля, че информационната кампания беше изпълнена с манипулации и фарс и не създаде предпоставки за информиран избор, но принципната ми позиция е против изграждането на нова централа.

Ясно. А „Шишман“ ще стане ли някога затворена, но „дишаща и културна“ улица?

Може би трябва да попитаме г-жа Фандъкова :) Би било хубаво стига общината да е в състояние да създаде нормални условия за живот и труд на хората в този район (около Шишман). Мисля, че „София диша“ внесе разнообразие и свежест в града ни. Харесвам идеите фестивалът да се разраства като се използват алтернативни пространства… Хубаво е по-крайните райони на града да станат домакини на културни събития, като стъпка за промяна на атмосферата там.

Да и аз бих желал такива неща да се случат и случват. Пък и София уж се цани да бъде културна столица на 2018 година…
А ти, ще ми препоръчаш ли книга/филм/песен или нещо което те е заинтригувало, впечатлило наскоро?

Книгата, която дълбоко НЕ препоръчвам на никой е Вакантен пост (Дж. К. Роулинг)… Хубава е новата книжка на Тери Пратчет, Нация. Песничка – напоследък съм се върнала към любимата ми Dinah, затова Dinah Washington – Teach Me Tonight :)

Супер. Ииии последен въпрос – Колко кафета пиеш на ден и могат ли кучетата да карат ски?

Пия между 3 и 7 кафета, обичам вкуса му, а и някак логично се допълват с изискуемите количества шоколад :) Кученцата не могат да карат ски, но могат да тичат весело около скиорите ;) Но пък котките могат да яздят кучета ;)