Zetle

Всяка седмица, ще представям някой мой-близък човек или човек, който смятам че е ценен и интересен. Днес ми гостува Светлин Конакчиев – Зетле.

544950_10152862774739419_6756003551176745320_n

Здравей, Зетле. Направих си блога, и ти си първия човек, който срещам и то съвсем случайно, рано сутринта. Явно си ми на кадем. Хайде представи се накратко!

Здравей, Ти вече ме представи, но така или иначе за повечето ми приятели, дори роднини, просто – Зетле(то). Занимавам се с мрежи и всякакъв вид IT и медийни решения. Но основата ми работа е като IT Support и Superviser в NET1. В личния си живот, почти цялото си време отделям на жена ми и малкия бръмбър – Симеон :)

И тук веднага те питам – Трудно ли е да си млад родител. И изобщо в България.

Че има безчет недомислици и методи да те затруднят в това отношение е така. Но чак – трудно е малко пресилено. Истината е че ако четеш и се интересуваш и най-вече черпиш опит от опита на хората, то нещата са далеч по-лесни. Най-малкото ако отидеш неподготвен в държавна институция да си търсиш някакви права си почти загубен. Подкрепено обаче от насоките на миналите по този път нещата не са толкова непосилни. Държавната машина е тромава, но все пак работи с някакви конкретни процедури, които ако някой ти обясни всъщност придобиват някакъв смисъл.
Колкото до личната част има тежест свързана с перманентно недоспиване, боледувания и въобще притеснението „Ще се справя ли?“ и „Това дали е най-доброто което трябва да се нарпави?“. Но както и ти самия си усетил, една искренаа и неподправена усмивка осмисля всички тези усилия.

Осмисля, определено! Добре, освен че сме стари съученици, те познавам и подържаме връзка има няма 10 години. Разкажи някоя интересна случка с мен. :)

Повечето за които се сещам не са за публично изложение, от по-нормалните се сещам за това че ти си един от малкото (с изключение на жена ми – Краси) които ми се връзват на акъла за безконечни пешеходни обиколки.
Става въпрос за случая когато преди години изпращахме две приятелки от Центъра, до Обеля, от Обеля до Хладилника и после обратно до Света Тройца и съответно – Люлин….разбира се края на историята се развива около 2:30 през нощта.
А иначе мога само да загатна за една история с участието на 3 бутилки „Меча кръв“, изпити за около час и половина от нас двамата… Останалото оставям на въображението на читателите :)

Мда. Мечата Кръв не е случайно вино.. на 27 Януари в България ще се проведе референдум. Въпросът, на който гражданите ще отговорят с „Да“ или „Не“ е: „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?“ Ще гласуваш ли? И ако желаеш да споделиш – как?

Възнамерявам да гласувам с „ДА“ защото, ядрената енергия ползвана за мирни цели е един от най-евтините източници на електроенергия и според мен в известна степен би осигурила енергийна независимост на България. Като се има в предвид постоянното развитие на техниката и обвързаността ни с нея. Това че съм ЗА ядрената енергия не отменя и позицията ми, че трябва да се набляга на възобновяемите източници, като слънце, вода, вятър и други алтернативи. Погледнато откъм екология, един от най-големите замърсители на въздуха са ТЕЦ-овете, а в България те образуват много голям дял от източниците на електроенергия. Ако е възможно да се редуцира използването им, би било чудесно. От гледна точка на безопасността, така или иначе сме заобиколени от матрица от атомни централи, тъй че ако която и от тях аварира фатално, цяла европа ще бъде засегната. Разчитам на професионализма на специалиситите които ще изграждат и пдодържат тези съоражения. От информацията която имам как се стопанисва АЕЦ Козлодуй, получавам спокойствие че нещата се държат страхотно изкъсо.

Ясно. Добре, стига със сериозните теми. Препоръчай ми филм, който задължително трябва да гледам, а също и песен (клип).

Фермата – The Recruit (2003) (http://www.imdb.com/title/tt0292506)
За мен това си остава един от най-впечатляващите филми. Силата да играеш игра в реалния живот, чийто правила незнаеш и да спечелиш по невероятно достоен начин… Страхотен е.

В музиката знаеш че съм много полигамен, трудно ми е да определя само едно заглавие.
Една от силните песни в плейлиста ми е Garou – Burning (http://youtu.be/4QphXUNf7vI).
А нещо весело: MANDARINKI – КАЙФУЮ (http://youtu.be/lgxOvmzpCts).

Денс, денс, МАНДАРИНКИ! А Люлин или Надежда? :)

Варна! Хехе. За Люлин се носят много митове, но те са останали предимно от годините на „Борците“. Квартала е много жив и социален, независимо в кой микро район се намираш. В голямата си част е с много добре развити структури и имаш всичко необходимо за да живееш дори без да напускаш пределите му.
Все още не мога да направя пряко сравнение между двата, но в Надежда, определено се чувствам като на по-тихо и уредено място. Питай ме пак след година.

Ще те питам. И последния ми въпрос е: „Колко метра кабел са нужни, за прокарването на интернет, ако суича е на покрива на ЕПК блок, а абоната е на пети етаж. Ха така!

Тия номера с прилепите вече приключих, но ако трябва все пак да отговоря – Около 35 на простор по фасадата и 5-6 от прозореца до там където ще полива цветята като се нацепи кабела :) В днешно време е по-евтино да докараш оптично влакно до дома на клиента от колкото да разпъваш бакърени (те дори не са медни кабелите вече) мрежи по асансьорни и дръвчета :)