Undead dude

Всяка седмица, ще представям някой мой-близък, познат или човек, който смятам че е ценен и интересен. Днес ми гостува Георги Челебиев.

11130074_10206547613359066_4992059717453945257_n

Здравей Дюд! Твоето представяне тук закъсня, но си имаше и причини – в държавата цари хаос, а ние с тебе сме по-протести и насам-натам. Айде, давай – представи се.

Здравей Казвам се Георги, съвсем отскоро на 24години. Занимавам се с милион неща, но напоследък най-много време отделям за фотография. Веган съм и не ползвам алкохол, наркотици и цигари. Имам дакел, това е доста определящо за човек, мисля.

Освен, че се занимаваш с фотография си и даскал (б.а. по-английски език в частна школа). Какво е да си млад учител? Как ти се струват новите поколения?

Предварителните ми очаквания бяха доста песимистични. Нещо много нетипично за мен. Радвам се, че се оказаха грешни-децата, с които работя, са 14-16 годишни, а вече с почти завършени идеи за света, който е около тях. Нещото, което ме радва най много е, че част от тях се дистанцират от материализма днес.

Не мисля, че мога да говоря много за подхода ми към децата, обаче. Държа се с тях, както с всички останали хора- като с равни. Спорим, обсъждаме, учим заедно, като лидера в класната стая често е цялата група.

Това звучи чудесно, дано и това поколение стане и по-добро от предходните, от нашето. А вярвам и че трябва, хората да имат пример пред себе си, за да продължават напред – ти мисля си точно такъв. А каква е причината да станеш веган и да се откажеш дори от алкохола?

Въздържанието ми от алкохол, цигари и други наркотици започна с експеримент. Преди да навърша 18 опитах да изкарам един купон със същите приятели, но без алкохол. Забавлявах се дори повече от обикновенно и инцидентно доказах на себе си, че това са неща от които нямам нужда. С течение на времето започнах все повече да оценявам избора си, мисля че голяма част от нещата, които съм постигнал до голяма степен са зависили от това. Днес не бих ползвал наркотици, защото не бих допуснал нещо да влияе на възприятията и начина ми на мислене.

Веган съм вече повече от две години, изцяло по етични причини. Винаги съм чувствал, че консумацията на животни е нещо нередно. За мен дискриминацията на видова основа не е по-различна от расизъм, сексизъм и тн.

Ясно. А колко татуировки имаш?

Не знам, но винаги ми се струват недостатъчно хахаха Двайсетина, предполагам.

Явно няма да се спреш, докато не остане празно място А с какво ще запомниш последните седмици? Защо излизаше поредни дни навън пред Министерски съвет?

Каузата, която подкрепям на 100% е протеста против наглата продажба на Пирин. Това в абсурдна ситуация, която е изгодна на единици хора, а цената е унищожение на флората и фауната на национален парк. Необратимо унищожение. Дано повече хора се поинтересуват и отстояват позицията си по въпроса. Бях и на част от националните протести. Исках да ми съм част от нормалните хора, не част от разни агресори. Мисля, че е важно да се взима участие в изграждането на едно будно и не-агресивно общество. Завърших с пукнато ребро в опит да фотографирам побоя над мирно протестиращи от страна на нацисти. И разочарован.

Разочарован съм и аз покрай доста от протестите, но май и често съм обнадежден. Лошото е че на трети март един млад човек си отиде от този свят по ужасен начин, но вярвам, че изгоря за да ни запали и всички нас. Да продължаваме да се борим, да живеем в един нормален свят, да се борим против не-нормалността в ежедневието ни. И съм убеден, че моят (нашият) Отпор! ще успее! А сега дай ми някоя твоя фотография за блога. Да завършим по-весело.

http://www.flickr.com/photos/georgeoftheearth/7686915608/in/photostream Това ми е доста любима снимка поради куп причини- снимана е на филм, има супер яко куче и веган брауни. Останалите ми снимки са свързани с не по-малко лични преживявания, но доста по-ангажиращи. A с групата сменяме име, така че още ни няма в нета, но линк към flickr би бил супер- http://www.flickr.com/photos/georgeoftheearth/